Veelgestelde vragen

 

 

Heeft u een vraag? Vaak is deze al eerder gesteld. Kijk hieronder voor de vragen en antwoorden.

 
Mogelijkheden:

V: Kan ik met Duidelijk! ook in het buitenland bellen?

A: Ja, dat kan! Hier gelden wel afwijkende tarieven voor. Deze kunt u vinden op de tarieven pagina. Waar u ook op moet letten is de gebruikte GSM frequentie in het land waar u naar toe gaat, uw telefoon moet deze frequentie wel ondersteunen. Vaak kunt u deze informatie navragen bij uw reisbureau of reisorganisatie.

V: Ik zou graag internet op mijn mobieltje willen. Kan dit?

A: Standaard zit dit niet in de Duidelijk! abonnementen. Dit hebben we bewust gedaan om het zo eenvoudig mogelijk te houden. Indien gewenst kunnen we dit echter wel toevoegen. Het beste is om ons via de contactpagina een mailtje te sturen, dan nemen wij contact met u op om de mogelijkheden door te spreken. Het verkooppunt waar u Duidelijk! heeft afgesloten kan u hiermee ook van dienst zijn.

V: Kan ik ook een MMS bericht sturen?

A: Ja, als uw telefoon dit ondersteunt kan dat.


V: Kan ik mijn oude mobiele nummer behouden?

A: Ja, als u dit aangeeft bij uw aanvraag nemen wij uw huidige mobiele nummer over. Dit kost u verder niets. Mocht u nu een abonnement hebben bij een andere provider, dan moet u uiteraard wel contractvrij zijn om over te kunnen stappen.
Bij Prepaid aansluitingen kunt u altijd snel overstappen. Vaak kunnen we dit binnen enkele werkdagen realiseren.

V: Kan ik mijn vaste telefoonnummer ook behouden?

A: Ja, maar alleen in combinatie met het Duidelijk! met vast nummer abonnement.
 
Abonnement:

V: Kan ik niet gebruikte minuten meenemen naar de volgende maand?

A: Bij Duidelijk! Voordeel betaalt u naar wat u verbruikt. Bij het Duidelijk! met vast nummer abonnement worden ongebruikte minuten niet meegenomen. U begint dus iedere maand opnieuw met 300 minuten in uw bundel.

V: Zitten sms berichten ook in de bundel?

A: Nee. Als u belt met Duidelijk! voordeel betaalt u altijd alles naar verbruik. Een SMS bericht kost dan hetzelfde als een belminuut. Omdat het Duidelijk! met vast nummer abonnement veelal gebruikt wordt als vervanger voor de vaste telefoonlijn zijn SMS berichten niet inbegrepen en worden de SMS berichten apart gefactureerd.

V: Kan ik de belminuten ook in het buitenland opmaken?

A: Nee, de belminuten zijn enkel voor nationaal gebruik. In het buitenland kunt u natuurlijk wel gewoon bellen en gebeld worden, hier gelden andere tarieven voor. Zie voor meer informatie de tarieven pagina.

V: Moet ik aansluitkosten betalen?

A: Ja, maar deze zijn slechts éénmalig €30,25

 

Betaling:

V: Ik krijg een factuur van Yes Telecom. Klopt dat wel?

A: Ja, dat klopt. Duidelijk! besteed alle uitvoerende diensten (facturatie, connectie op KPN netwerk etc.) uit aan Yes Telecom. Op deze manier kunnen we uw abonnementskosten laag houden. U heeft feitelijk een overeenkomst met Yes Telecom, omdat zij de uitvoerende partij zijn.

V: Vroeger kreeg ik mijn factuur altijd per post, maar nu per email?

A: Tegenwoordig worden alle facturen per email naar de klanten verzonden. Dit is beter voor het milieu omdat er geen facturen meer hoeven worden gedrukt en worden bezorgd.

V: Kan ik ook oude facturen terugkijken/hoe kan ik online inloggen in mijn account?

A: Naast de digitale verzending van de facturen per email kunt u ook uw factuurhistorie online terugvinden. Als u dit wilt kunt u eenvoudig een account aanmaken via https://online.yestelecom.nl.
Komt u er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen u graag verder!

V: Mijn eerste factuur is wel erg hoog!?

A: Het kan zijn dat uw eerste factuur naar uw beleving vrij hoog uitvalt. Dit heeft te maken met het feit dat op de eerste factuur ook de aansluitkosten in rekening worden gebracht. Daarnaast betaalt u (in het geval van Duidelijk! met vast nummer) de abonnementskosten voor de komende maand vooruit.

Als u net na een factuurperiode het abonnement heeft afgesloten kan het zijn dat u de afgelopen maand en de aankomende maand in rekening gebracht krijgt. Daarnaast worden ook eventuele gebruikskosten (sms, bellen in het buitenland etc.) in rekening gebracht.

V: Op mijn factuur staat dat ik in het buitenland heb gebeld, maar ik ben hier helemaal niet geweest!?

A1: Het kan zijn dat u met vertraging de kosten voor bellen in het buitenland gefactureerd krijgt. Dit komt omdat de buitenlandse operators niet altijd direct uw belgegevens aan Duidelijk! doorgeven.

A2: Meestal is uw toestel zo ingesteld dat het op zoek gaat naar het netwerk met het beste signaal. Binnen Nederland kan het toestel enkel kiezen uit het KPN netwerk. Bent u in de buurt van de Nederlandse grens, dan kan het zijn dat het toestel het netwerk uit Duitsland, België of Luxemburg kiest omdat deze op die plaats sterker is dan het KPN signaal.

U kunt dit soort ongewenste situaties voorkomen door op uw toestel in te geven dat u alleen handmatig een netwerk wilt kiezen. Als u wilt weten hoe u dit moet doen, neem dan contact op met het verkooppunt waar u uw mobiele telefoon gekocht heeft.
 
Simkaart
V: Ik moet een pincode invoeren, welke is dat?
A: De pincode is standaard 0000. Het is echter aan te raden dit te wijzigen. Dit kunt u in uw toestel doen. Weet u niet hoe? Neem contact op met het verkooppunt waar u het toestel gekocht heeft.
V: Ik ben mijn pincode vergeten, wat nu?
A: U kunt drie pogingen doen om de pincode in te voeren. Als u het drie keer verkeerd gedaan heeft dient u de PUK code in te voeren. Deze code is bij Duidelijk! bekend. Neem hiervoor contact met ons op.
V: Het toestel geeft aan: "Geef PUK in"
A: Waarschijnlijk heeft u (of iemand anders) drie keer de verkeerde pincode ingetoetst. De simkaart wordt dan uit veiligheidsoverwegingen geblokkeerd. De PUK code kunt u aanvragen via onze klantenservice, maar staat ook op de bevestigingsbrief die u van ons heeft ontvangen.
 
Toestel
V: Ik heb een probleem met mijn telefoon, kunt u mij helpen?
A: Nee, helaas kunnen wij u hier niet bij helpen. Neem voor al uw vragen omtrent uw telefoon contact op met het verkooppunt waar u het toestel gekocht heeft.
 
Blokkeren
V: Mijn toestel is gestolen, wat nu?
A: Neem direct contact op met de klantenservice om uw sim kaart te laten blokkeren. Zo voorkomt u dat de dief met uw toestel veel gaat bellen. Is de klantenservice niet open, bel dan met  074-2674333 (24 uur per dag) en/of gebruik dan het contactformulier op de website. Wij proberen dan z.s.m. de kaart te blokkeren. 
Als het toestel niet wordt teruggevonden kunnen wij u een nieuwe simkaart toesturen. U blijft dan gewoon met uw eigen nummer bellen. Wel zo makkelijk!
V: Mijn toestel heb ik weer teruggevonden nadat ik deze had laten blokkeren. Wat nu?
A: Neem contact op met de klantenservice of via het contactformulier en wij zorgen er voor dat de blokkade weer ongedaan gemaakt wordt. 
 
Staat uw vraag er niet bij of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!